Чим аргументує

Моравецький зазначив, що фінансова допомога може стати частиною пакета підтримки Білорусі, який він запропонує на наступному саміті ЄС 24-25 вересня.

За його словами, фонд, призначений для допомоги Білорусі, «повинен бути значним».

Читайте також: РФ змінить Податковий кодекс, щоб видати кредит Білорусі

«Це повинно бути не менше одного мільярда євро», — сказав він після переговорів з прем'єр-міністром Литви Саулюсом Сквернялісом.

«Він повинен дозволити білоруській економіці в ситуації, що склалася, стабілізуватися і відповідати очікуванням інвесторів», — додав Моравецький.

За словами польського прем'єра, МВФ також може зробити внесок в фонд, призначений для підтримки білоруської валюти, стабілізації її економіки та надання країні можливості самостійно запозичувати кошти.

Читайте також: МВФ не домовився з Мінськом про фінансування на боротьбу з пандемією

Раніше повідомлялося

  • За результатами зустрічі Путіна і Лукашенка РФ надасть Білорусі держкредит у розмірі $1,5 мільярда. Для цього готова внести зміни в Податковий кодекс.
  • До цього Мінськ направив в уряд РФ офіційну заявку на рефінансування держборгу Білорусі перед РФ в 2021 році. Сума зобов'язань становить $600 млн.
  • Станом на 1 вересня міжнародні резерви Білорусі склали $7,458 млрд — до серпня Білорусь втратила $ 1,4 млрд або 15,8% усіх золотовалютних резервів країни.
  • Протести народу проти Лукашенка, якого звинувачують у фальсифікації президентських виборів, тривають в Білорусі з 9 серпня.