Коли та кому доплатять

  • Постановою встановлюється з 1 березня 2021 року особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати за 2020 рік, щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень.

  • Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2 500 гривень, таким особам надається додаткова доплата до пенсії.

Читайте також: У Раді обіцяють з наступного року доплати пенсіонерам «75+»

Що з доплатами пенсіонерам «80+»

  • Постановою продовжується на 2021 рік програма для осіб яким виповнилося 80 років і більше і у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати за 2020 рік.

  • Їм встановлюється щомісячна компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.

  • Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2 600 гривень, таким особам надається додаткова доплата до пенсії.

Читайте также: Уряд призначив щомісячну допомогу пенсіонерам старше 80 років

Постанова також передбачає виплати пенсіонерам старше 75 років додаткові виплати на постійні основі.

Скільки потрібно коштів

За розрахунками Міністерства фінансів на доплати пенсіонерам в такому обсязі потрібно 4,5 млрд гривень, і поки що цих коштів в держбюджеті немає.

Незважаючи на це, уряд ухвалив постанову, а прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабмін шукатиме кошти.

Нагадаємо

У проекті державного бюджету на 2021 рік передбачені витрати на доплати пенсіонерам старше 75 років. На ці цілі планується витратити 2,4 млрд грн.

Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1638 грн до 1712 грн.