Країна висхідного сонця була першою, хто інтегрував криптовалюту в юридичне поле і надав можливість японцям розплачуватися з її допомогою.

Не тільки Японія, а й ряд інших країн позитивно ставляться до нового фінансового інструменту:

  • У Швейцарії відсутні оподаткування для вкладників в токени.

  • Державні органи Мальти також підтвердили свою лояльність, розробивши і прийнявши правову базу застосування технології блокчейн. Запланована блокчейн-платформа централізованого банку криптовалюти.

  • На території Китайської Народної Республіки кілька тисяч компаній працюють в сфері блокчейн (великі дані). Деякі з них активно співпрацюють з розробниками з Сінгапуру.

  • Уряд Нової Зеландії прирівняв криптовалюту до цінних паперів, і тепер вся робота з нею відбувається відповідно до вимог прийнятих законодавчих актів. Роботодавці острова навіть можуть платити зарплату у криптовалюті своїм співробітникам.

А яке відношення до цифрових активів складається в Україні? Чи можемо ми думати про регулювання і про швидке їх використанні?

Цифрові активи і їх правове регулювання в Україні

Торік в Харкові відбувся міжнародний юридичний форум за сприяння Міністерства освіти і науки України, Міністерства Юстиції та Міністерства економічного розвитку. У заході взяли участь фахівці більш ніж з 20 країн світу. Генеральним партнером форуму виступила компанія Simcord.

На форумі обговорювалися питання кібербезпеки, майбутнього цифрових активів, можливості інтеграції блокчейн-технологій в державне управління, загроз в секторі безпеки, а також блокчейн і право.

В рамках форуму виступали фахівці компанії Simcord, розповівши про можливості та перспективи використання блокчейн-технологій і системи Bitbon в сфері інформаційних ресурсів і послуг. Заступник генерального директора компанії виступив з доповіддю про соціально орієнтованих мережах і економічних системах нового покоління, де вже застосовують блокчейн.

Нові розробки щодо цифрових активів в Україні

Останніми найцікавішими науковими розробками стали: визначення терміна «цифровий актив» і тест на відповідність токена цифровому активу.