Зараз ця технологія доступна в роздрібних торгових точках на 1000 POS-терміналах Android PAX. За словами керівника напряму обслуговування торгових підприємств Приватбанку Євгенія Васильцова, до кінця року біометрична технологія з'явиться на 7 700 платіжних терміналах.

Майбутнє вже трохи ближче. «У більшості з нас, напевно, зараз з собою немає навіть гаманця, тому що всі карти — в смартфоні. Ми йдемо далі і зробили загальнодоступною технологію, яка дозволяє робити покупки, навіть якщо ви забули телефон вдома», — зазначив Васильцов.

Як змінитися платіжний сервіс для клієнтів? Які переваги отримає бізнес? Як використовувати нову технологію безпечно і з вигодою для себе?

На ці, та багато інших питань «Мінфін» шукатиме відповіді у ході ексклюзивного інтерв'ю з Євгенієм Васильцовим, яке відбудеться в редакції найближчим часом. Євгеній поділиться з нашою аудиторією найактуальнішою інформацією про технології FacePay і розкаже, де новинку можна протестувати на практиці.

У читачів «Мінфіну» є можливість поставити свої запитання Євгену Васильцова в коментарях. Ми обов'язково озвучимо їх в ході інтерв'ю.

Читайте також: FacePay24: Як «Мінфін» особою торгував

«Мінфін» також пропонує читачам взяти участь в інтерактивному опитуванні, результати якого також будемо аналізувати в ході інтерв'ю.

Оплата поглядом — це просто

Нагадаємо, що «платити посмішкою» тепер дуже легко. Для цього потрібно встановити або оновити додаток Приват24 на смартфоні і активувати оплату FacePay24. Програма підкаже, як зробити селфі з трьох різних ракурсів і запам'ятає ваше обличчя. Далі потрібно лише прив'язати до цього образу банківську карту.

Оплачуючи покупки з FacePay24 досить подивитися у фронтальну камеру терміналу і натиснути кнопку «сплатити». Операцію потрібно підтвердити пін-кодом банківської карти і покупка буде оплачена. При цьому FacePay24 забезпечить повну безпеку персональних даних клієнта.