Новий сервіс від Ютуб дозволяє знімати короткі відео, на які можна додатково накласти музику з добірок. Спочатку додаток буде доступним для користувачів гаджетів на ОС Android, пізніше його можна буде використовувати і на пристроях з ОС iOS.

На період тестування програма YouTube Shorts буде доступна тільки в Індії. Кілька місяців тому уряд цієї держави заборонив доступ одразу до декількох китайських додатків, серед яких ТікТок, WeChat, UC і Clash of Kings. На думку місцевої влади, вони загрожують безпеці держави та громадському порядку.

У листопаді 2019 року аналог ТікТока з'явився в Instagram. Тестування Reels від Інстаграма проводилося у Бразилії, і тільки минулого місяця сервіс став доступним у п'ятдесяти країнах: Франції, Великобританії, Японії, Сполучених Штатах та ін.

У бета-версії додатку YouTube Shorts буде використовуватися спеціальна камера, яка зможе швидко об'єднати декілька відеороликів, з'явиться можливість запису відео з наступним накладенням музики. Також можна буде використовувати регулятор швидкості і таймер. Максимальна тривалість відеоролика становить 15 секунд. Випуск сервісу проходить на тлі конфлікту американського уряду з власником ТікТок, що підвищує шанси YouTube Shorts перейняти аудиторію китайського додатку, вважають аналітики LBLV.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com