Що це означає

«Реалізація положень меморандуму і зазначеної угоди дасть можливість залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде спрямовано на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ в нашій державі», — йдеться в повідомленні на сайті ОП.

Зазначається, що кошти виплатять двома траншами по 600 млн євро кожен.

Читайте також: Шмигаль: Україна отримає найбільший транш від ЄС. Меморандум підписаний

Меморандум визначає, які заходи потрібно вжити України в межах реалізації структурних реформ, необхідних для отримання другого траншу цієї допомоги.

Передбачені меморандумом заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу.

Нагадаємо

  • Європарламент 15 травня проголосував за надання Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних і соціальних наслідків пандемії коронавірусу.
  • 12 серпня Європейська комісія погодила 8 програм макрофінансової допомоги для підтримки партнерів по розширення та сусідства. Серед них і програму допомоги Україні в розмірі 1,2 млрд гривень.
  • Кошти будуть доступні протягом 12 місяців, перерахують їх двома частинами. Максимальний термін погашення кредиту — 15 років.