Частина покупців віддасть перевагу сьогодні відразу перенести свої великі покупки валюти на понеділок, щоб встигнути заробити за вихідні на своїй гривні за рахунок коротких банківських депозитів. Інші - будуть вичікувати і стануть купувати валюту лише при зниженні котирувань, що малоймовірно в останні дні.

Відео: Прогноз курсу: чи може Китай обвалити економіку США в будь-який момент

Тому сьогодні перед більшістю фінансових директорів компаній -покупців валюти буде стояти одне питання - що вигідніше: купити валюту у п'ятницю, щоб заощадити в тому випадку, якщо курс і далі піде вгору або все ж таки гарантовано заробити на гривневих депозитах до понеділка, а вже на наступному тижні вибирати день для купівлі.

З продавцями все простіше - основній масі експортерів зараз потрібна гривня для фінансування поточних витрат і тому у них немає особливого вибору в частині термінів своїх продажів. Для них найважливішим за все буде просто вгадати з моментом продажу своїх основних обсягів за максимально високими котируваннями протягом дня.

В цієї «війни нервів та розрахунків» великих покупців і продавців і пройде сесія п'ятниці.

Сама сесія буде складатися з двох етапів:


1) до 14:00 - максимальна активність всіх клієнтів з укладання угод з можливим виходом Нацбанку з викупом долара у разі його ситуативного надлишку на торгах;


2) після 14:00 - різке зниження активності всіх гравців і присутність на торгах в основному спекулянтів, що працюють у форматі «в дві сторони». Але з огляду на загальне зниження обсягів перед вихідними - особливо на цьому вони сьогодні не зараблять.

Цікавішою для спекулянтів у п'ятницю буде гра з євровалютою. Після вчорашнього рішення ЄЦБ про збереження процентних ставок і обсягів вливань ліквідності для підтримки економіки - валютні ралі по парі євро / долар тривають з учорашнього вечора. На ринку йде корекція і на момент написання статті євро коштує 1,183 долара, хоча ще вчора ввечері він дорожчав і до рівнів вище 1,19. У п'ятницю гра по парі євро / долар на міжнародних ринках і на українському міжбанку по парі євро / гривня - буде основним джерелом доходів для спекулянтів.

Прі ситуативному надлишку пропозиції долара - ми прогнозуємо черговий вихід Нацбанку з інтервенцією по викупу долара по цінниках, які утримають його курс від істотного просідання.

На готівковому ринку обмінники працюватимуть у форматі «з обороту» і в основному встановлять спред по долару у межах 13-20 копійок, а по євро 18- 30 копійок. Через значні коливання євро на міжнародних ринках власники українських обмінників будуть сьогодні часто змінювати свої цінники протягом дня.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 11 вересня у межах: долар - коридор 27,75 -28,00 гривень, євро - коридор 32,75 -33,15 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати у межах: долар - коридор покупок і продажів 27, 60- 28, 05 гривень, євро 32,35 - 33,25 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,60-27,80 і продаж 27,89- 28,02 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,75 - 27,84 гривень та продаж 27,88 -27,95.

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Партнер прогнозу курсу — Прокредит Банк, німецький онлайн-банк

Будь-якої миті, де б ви не були, майте повний контроль над власними фінансами.

Хочете знати про валюту більше? Слідкуйте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі