Днями корпорація LVMH, що володіє такими торговими марками як Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior та іншими, повідомила, що не зможе завершити процес покупки Тіффані. Раніше називалась сума в 16,2 мільярда доларів. Після цього керівництво виробника прикрас прийняло рішення подати до суду на холдинг для виконання угоди примусово. Ринок відреагував швидко – після виходу новин про відмову в покупці Тіффані, акції останньої впали на 10%.

Чому ж LVMH відмовляється від раніше прийнятого рішення? Офіційна відповідь така: міністр закордонних справ Франції у листі рекомендував відкласти процес покупки до січня наступного року, оскільки є загроза введення санкцій на товари із Франції з боку Сполучених Штатів.

Інтерес до придбання Тіффані з боку LVMH з'явився у 2019 році, і вже в листопаді було підписано угоду про злиття, нагадують аналітики LBLV. Очікувалось, що угода на покупку буде підписана 24 листопада цього року. Реакція на відмову в угоді була очікуваною – представники ювелірної компанії вчора звернулися з позовом до суду штату Делавер. В Tiffany сподіваються завершити угоду на раніше обговорених умовах.

Рита Котова, фінансовий аналітик LBLV.com