Психологічно проти гривні зіграє продовження поступового зростання валютних котирувань, що як і раніше - провокує продавців не поспішати з основними продажами, а виходити на торги лише в момент найбільш високих цінників або тільки у разі гострого браку гривні для поточних виробничих операцій. На фоні стриманої пропозиції покупці або змушені «грати у війну нервів» і вичікувати моментів, коли продавці все ж таки підуть їм на поступки в частині курсу, або погоджуватися із зростаючими апетитами продавців, що призводить до загального тренду на подальше подорожчання валюти.

Відео: Як інвестувати в золото, срібло та інші дорогоцінні метали

Спекулянти намагатимуться в четвер максимально похитати курс в моменти виходу на торги великих гравців, а також додатково заробити і на євро. Справа в тому, що сьогодні чиновники ЄЦБ планують обговорити питання своєї подальшої фінансової політики, тому що стрімке зміцнення євро до рівнів близько 1,20 долара вже починає «бити» по економіках і так не оговтавшихся від наслідків коронавируса європейських країн.

Результати цієї наради та заяви чиновників ЄЦБ в будь-якому випадку призведуть до корекції стратегій світових гравців і спровокують валютні ралі по парі євро / долар. А це, в свою чергу - активізує стрибки курсу євро щодо гривні, чим і будуть користуватися спекулянти.

В цілому сесія четверга пройде в два етапи - дуже активна перша половина дня з виходом всіх основних місцевих гравців і нерезидентів та відносне затишшя по саме клієнтських  операціях у другій половині дня. Зате за рахунок реакції міжнародних ринків на нараду ЄЦБ - сьогодні після обіду і завтра у спекулянтів буде можливість активно попрацювати по парі євро / долар на міжнародних майданчиках і по парі євро / гривня на нашому міжбанку.

Експортери намагатимуться продовжити гру «на підвищення» курсів долара і євро протягом дня. Ми очікуємо чергових виходів нерезидентів через СІТІбанк з покупкою валюти та її продаж їм Укргазбанком.

Також ми прогнозуємо, що Нацбанк з'явиться на ринку тільки у разі ситуативного зростання пропозиції і буде викуповувати долар не нижче рівнів 27,70-27,80 гривень, що і підтримає котирування цієї валюти навіть при надлишку пропозиції.

На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро / долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. А спред по долару більшість власників обмінників встановлять у межах 15-20 копійок і по євро - до 20- 25 копійок.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 10 вересня будуть у межах: долар - коридор 27,70 - 27,95 гривень, євро - коридор 32,60 -33,05 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати у межах: долар - коридор покупок і продажів 27,60- 28,05 гривень, євро 32,40 - 33,05 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,60-27,75 і продаж 27,84- 28,05 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: покупка 27,70 -27,78 гривень і продаж 27,84 -27,90.

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Партнер прогнозу курсу — Прокредит Банк, німецький онлайн-банк

Будь-якої миті, де б ви не були, майте повний контроль над власними фінансами.

Хочете знати про валюту більше? Слідкуйте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі