Прогноз економістів

У своїй дослідницькій записці фахівці банку зазначили, що таке рівняння, як «вірус/економіка» з найперших днів спалаху змінилося, і зараз відновлення останньої відбувається все впевненіше в міру того, як різні країни світу почали краще справлятися з пандемією.

Читайте також: Світову економіку чекає нова інфляційна криза

Що стосується стану економіки номер один в світі — американської, — то Morgan Stanley дав надію інвесторам, заявивши, що її відновлення відбудеться навіть швидше, ніж в інших країнах. Вона досягне рівня, що існував до настання пандемії вже до другого кварталу наступного року, а не до третього кварталу.

Але у швидкого відновлення V-подібної форми є і побічний ефект. Так, на тлі безпрецедентних заходів державної податково-бюджетної підтримки і можливих перебоїв в торгівлі можливе зростання інфляції.

Нагадаємо

Раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings заявило, що світовий ВВП впаде на 4,4% в 2020 році. Прогноз незначно переглянутий у бік поліпшення в порівнянні з червнем, коли прогнозувалося падіння світової економіки на 4,6%.

МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки в 2020 році до 4,9% з 3%, які прогнозував у квітні.

МВФ вважає, що відновлення економіки буде більш поступовим, ніж прогнозувалося раніше.

У порівнянні з прогнозами в квітні, зростання світової економіки в 2021 році прогнозується на рівні 5,4% (проти 5,8%).

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».