• Нагадуємо, що подовження пільгового періоду не звільняє клієнта від обов’язку сплати платежів по кредиту за березень-жовтень 2020 року (період, протягом якого банк не нараховував штрафи для клієнтів-фізичних осіб за несвоєчасне або неповне погашення мінімальної суми по кредитам).
  • Сума обов’язків, прописаних у договорі (тіло кредиту та відсотки), не зменшується – клієнт має сплатити їх повністю. Якщо клієнт оформив кредитні канікули, платежі по тілу кредиту, які тимчасово не нараховувалися, будуть розподілені на кількість виплат, що залишилися до повного погашення кредиту.
  • За умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня – 31 жовтня, несплачена сума буде винесена на прострочку.

Якщо клієнт має можливість оплачувати щомісячні платежі за кредитами у повному обсязі та вчасно, це допоможе уникнути виходу в прострочку та зберегти позитивну кредитну історію. Якщо ви відчуваєте труднощі з обслуговуванням кредиту, ПУМБ пропонує:

  • Кредитні канікули з лонгацією для кредитів готівкою та товарних кредитів.
  • Кредитні канікули по кредитним карткам.

З початку карантину ПУМБ схвалив кредитні канікули та лонгацію для понад 49 тисяч кредитних договорів на загальну суму 782 млн грн.

Вносити щомісячні платежі по кредитам можна в терміналах самообслуговування ПУМБ, а також в терміналах самообслуговування партнерів – Приватбанку, IBox, Easypay, City24, Sistema. Звертаємо вашу увагу, що ПУМБ скасував до кінця 2020 року комісію за користування партнерськими ПТКС, деталі за посиланням.