Що відомо

В СБУ повідомили, що вручили підозри організаторам фінансової піраміди, яких СБУ викрила у привласненні понад $ 250 млн інвесторів.

Двом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Розгляд запобіжного заходу бухгалтеру відбудеться 9 вересня.

Читайте також: Суд обрав запобіжний захід засновнику B2B Jewelry

За даними Генеральної прокуратури, до організації фінансової піраміди причетні більше 20 осіб і задіяно понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

Нагадаємо, за час функціонування фінансової піраміди організатори за рахунок вкладників купили острів в Дніпровському каскаді з нерухомістю, придбали 18 елітних позашляховиків та інше майно орієнтовною вартістю понад $ 250 млн, що підтверджує інформація СБУ.

Читайте також: Засновник B2B jewelry: Мережа працює в нормальному режимі. Юристи готують позови про компенсацію моральної шкоди

Передісторія

  • У кінці 2019 року Генпрокуратура повідомила, що власники B2B Jewelry підозрюються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, а також у використанні схеми виведення готівкових коштів через фейковий благодійний фонд.
  • 27 серпня СБУ повідомила про блокування роботи великої фінансової піраміди. Фото з місця проведення операції свідчить, що йдеться про B2B Jewelry.
  • 31 серпня магазини B2B Jewelry все ще продовжували працювати.