За минулий тиждень курс долара до гривні помірно виріс на всіх сегментах валютного ринку.

Так, з минулої п'ятниці офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 27,46 грн до 27,69 грн. Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», за цей же час зросли з 27,48 до 27,70. І хтось встиг на цьому заробити, навіть не сумнівайтеся.

У світі дуже багато можливостей, теми заробітку невичерпні. Треба тільки уважно відслідковувати ситуацію, щоб не упустити свій шанс. Той, хто лежить на дивані, дивиться телевізор або постійно зависає в соціальних мережах, зазвичай не буває багатий і успішний. Саме тому на роботу ходять більшість, а багатих одиниці. Найяскравіший і свіжий приклад — криптовалюти. Вісім років тому про них ніхто не чув, обиватель дізнався про крипту, коли її вже треба було продавати. Але той, хто був в темі, купив, поки мало хто знав, дешево, а продав потім дорого — і, відповідно, непогано заробив. Так ось, є нова тема.

Світ фінансів змінюється, причому принципово. Тільки про це вам не розповіли по телевізору. Федрезерв США змінює принципи грошово-кредитної політики. Раніше його завданням була боротьба з інфляцією та безробіттям. Якщо потрібно перемогти безробіття — ставка ФРС вниз, а якщо інфляцію — вгору. Багатьом це добре відомо, але якщо ви не в курсі, можна почитати якусь розумну книжку, краще, звичайно, західних авторів. Відповідно, фінансисти всього світу в принципі знали, що чекати від ФРС і, як наслідок, скільки будуть коштувати долар, нафта, золото і акції провідних компаній. Однак тепер все змінюється. Тепер ФРС буде орієнтуватися на незрозумілу нікому усереднену інфляцію. Тобто, чиновники США будуть маніпулювати ставкою, купівлею і продажом активів на свій розсуд. Ось, наприклад, інфляція буде рости, а ставка буде залишатися близько нуля.

Пройде час, можливо не один рік, коли ринки знову навчаться розуміти логіку ФРС. А значить, найближчим часом світ чекає висока волатильність акцій, сировини і, перш за все, доларових валютних пар. Адже дії американського регулятора стосуються, перш за все, долара США. Хоча, звичайно, волатильність торкнеться і валютні пари без його участі. Як відомо, висока волатильність — це хороший заробіток. Тобто, після яскравих років криптовалюти, нова тема — це міжнародний валютний ринок або Форекс. Головне, мати гарний англійський — читати протоколи ФРС краще в оригіналі, — і зрозуміти, яка буде нова політика регулятора. Рано чи пізно це зрозуміють всі. Але добре зароблять лише ті, хто зрозуміють першими.

На найближчий тиждень очікується помірне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,9-28,0 грн. И це теж можливість заробітку.

Ласкаво просимо на Форекс!