Попередні показники

У травні сума збору податків перевищила індикативний показник на 3,6 млрд грн, в червні — на 6,4 млрд грн, липні — на 5,6 млрд грн.

За рахунок чого зросли збори

Податкова служба збільшила збори за рахунок скорочення невиконання планових показників доходів загального фонду держбюджету, які накопичилися за перші чотири місяці року: з 44,2 млрд грн (на 1 травня) до 18,4 млрд (на 1 вересня).

Також перевиконання плану стало можливим завдяки збільшенню додаткових надходжень від ПДВ в серпні на суму 9,2 млрд грн.

Читайте також: Громадяни масово скаржаться через невидачу фіскальних чеків — Податкова

«Таким чином, у травні-серпні не тільки ліквідовано відставання від планових показників, допущене в січні-квітні на суму 11,7 млрд грн, а й досягнуто перевиконання індикатива за січень-серпень: плюс 17,8 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Така позитивна динаміка є результатом боротьби з податковими зловживаннями, тіньовими схемами і «скрутками», пояснює Кабмін.

Читайте також: Глава Податкової розповів, звідки взялися 40 мільярдів «скрученого» ПДВ

Нагадаємо

  • У червні в загальний фонд держбюджету надійшло 112,9 млрд грн, а план виконаний на 105,4%.
  • За травень-червень податкова служба скоротила відставання від річного плану з 11,1 млрд грн до 1,7 млрд грн для цього періоду.
  • 25 серпня Глава ДПС Олексій Любченко повідомив, що за січень-серпень 2020 року до загального фонду держбюджету очікується надходжень на 352,5 млрд грн. Це на 14,6 млрд більше, ніж передбачено розписом Міністерства фінансів.