Зазначається, що фіскалізовано близько 12 млн чеків. При цьому більше 95% зареєстрованих програмних РРО використовуються фінансовими компаніями.

«Такі статистичні, дані які ми маємо майже за місяць роботи ПРРО, свідчать саме про готовність бізнесу працювати в легальному полі, показувати свої реальні доходи, застосовуючи програмні РРО як простий і доступний засіб, створений і наданий державою», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: «РРО в смартфоні»: хто, коли і як їх буде використовувати

Нагадаємо

З 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних РРО без розширення сфери їх застосування. Тобто, при наявності класичного РРО бізнес не має обов'язку переходити на програний РРО та може користуватися ними одночасно.

Вже з 1 січня 2021 року використання РРО, для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим. А з 1 квітня 2021 року такий обов’язок виникає для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп.

Читайте також: Програмні РРО запрацювали: що змінилося

Враховуючи, що норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності через п’ять місяців після запуску ПРРО, у всіх є можливість провести апробацію новітніх моделей РРО, набути досвід у використанні, взяти участь у виявленні їх «слабких» і «сильних» сторін та удосконаленні відповідно до потреб користувачів та учасників ринку.

Читайте також: «Касовий апарат в смартфоні»: За 2 дні підприємці зареєстрували майже 22,5 тисячі ПРРО