Сервіс має проводити всі дії із заявками ФОПів протягом 24 годин, максимум — 2 доби. Однак нічого не вдається зробити вже кілька тижнів. Проблема — масова.

Читайте також: У Мінціфри розповіли, як відкрити ФОП на порталі «Дія»

Що кажуть у Мінцифри

«Перебої з обробленням заяв на реєстрацію ФОП, які подаються через портал» Дія «, викликані труднощами в роботі інфраструктури, що забезпечує роботу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), створення і забезпечення функціонування якого відноситься до компетенції Міністерства юстиції України. ЄДР працює нестабільно », — пояснили в Мінцифри.

У зв'язку зі перебоями в роботі сервісу нові заявки в «Дію» поки не приймають, повідомили в телеграм-каналі відомства.

Читайте також: Цифровий ІПН і шеринг документів. У жовтні в «Дії» з'являться нові послуги

Із чим пов'язана проблема

У Мінцифри кажуть, що проблеми почалися після запуску оновленого Єдиного держреєстру: дані зі старого ЄДР в новий переносилися з 5 по 19 серпня. Протягом цього часу реєстратори не мали доступу до реєстру. А згодом накопичилася значна черга з заявок, яка рухається вкрай повільно.

«З 19 ​​серпня через портал» Дія «подано 8039 заяв. З них розглянуто 1760 заяв, ще на розгляді в державних реєстраторів знаходиться 6152 заяви. Це все онлайн заяви про реєстрацію ФОП, які перебувають на розгляді в державних реєстраторів», — відзначили в Мінцифри.

Станом на сьогодні, на оброблення однієї заяви реєстратор витрачає від 30 хвилин до однієї години. Крім того, обробляють офлайн-заявки.

Коли повноцінна робота сервісу відновиться, у Мінцифри поки сказати не готові.