Про ініціативу

Ідеться про механізм COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access Facility) — спільну ініціативу Глобального альянсу з вакцин та імунізації (Gavi), коаліції з інновацій для епідемічної готовності (CEPI) і Всесвітньої організації охорони здоров'я. Заснували її у кінці квітня 2020 року.

Читайте також: У ВООЗ порахували, скільки потрібно коштів для глобальної вакцинації проти коронавірусу

Як долучиться Європа

«Єврокомісія анонсує внесок в розмірі 400 млн євро для COVAX в рамках співпраці на придбання майбутніх вакцин для країн з низьким і середнім доходом. Це наблизить нас до спільної мети — разом подолати вірус», — заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Мета цієї ініціативи — прискорити розроблення і виготовлення вакцини від коронавірусу й забезпечити її доступність для всіх країн світу.

Детальні умови вкладу ЄС повідомить найближчим часом.

Читайте також: Білл Гейтс закликав США допомогти бідним країнам отримати вакцину від covid-19

Урсула фон дер Ляєн повідомила також, що в межах глобального марафону зі збору коштів на розроблення вакцини від коронавірусу, ініційованого Єврокомісією в травні, зібрали вже майже 16 млрд євро.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Раніше повідомлялося

  • Минулого тижня Єврокомісія фінально підписала першу угоду про закупівлю 300 млн доз майбутньої вакцини від коронавірусу в розробника AstraZeneca.