Що дає інформація про рухи курсів валют пересічному українцеві? В першу чергу вона повинна наштовхнути на думки про нові способи доходу. Наприклад, інвестиції. Та й саме слово «інвестор» звучить красиво і гордо. У багатьох воно асоціюється з успіхом, грошима і легким заробітком. Але щоб стати інвестором, потрібно не тільки мати сейф для прибутку, але і прораховувати ризики.

Припустимо, ви хочете вкласти 3000$ і через рік отримати 6000$. Це можливо, але пам'ятайте, що активний приріст супроводжується високими ризиками. Серед інвесторів, до речі, існує таке поняття, як «премія за ризик». Воно означає, що чим більше ризикує інвестор, тим крупніше буде його дохід за умови успішного результату.

У червні 2019 року акції Tesla коштували 212$ за штуку. Сьогодні ціна однієї акції становить 1277$! Ті, хто ризикнув, збільшили свої вклади в 6 разів за один рік.

Наприклад, у вас є стабільний дохід. З кожної зарплати ви інвестуєте 10% на гідну старість. Вам важливий довгостроковий результат. Акції в один рік можуть значно просісти в вартості. Але це не означає, що гра закінчена, а ви — той, хто програв. Не панікуйте, адже пізніше ціна на акції може вирости в два, три або навіть 10 разів.

Але якщо чекати зовсім не хочеться, то варто розглянути пасивні форми вкладень. Наприклад, ПАММ-рахунки компанії Альпарі. Працюють вони так: інвестор вкладає в рахунок досвідченого керуючого, який веде торгівлю. Все дуже прозоро тому стежити за його успіхами можна онлайн. А щоб знизити ризики, варто вкладатися не в один ПАММ-рахунок, а в різні. Вибрати підходящі саме вам рахунки допоможе рейтинг, він є на сайті Альпарі і постійно оновлюється. Щоб почати інвестувати, не потрібні мільйони. А докладніше дізнатися, як можна заробляти, можна на одному з безкоштовних майстер-класів з трейдингу і фінансової грамотності, які регулярно проводяться фахівцями компанії.