«Червона» зона

Станом на 30 серпня в «червоній» зоні опинилося 57 країн. Серед них — Мальдіви, Ізраїль, Іспанія, США, Молдова, Чорногорія, Хорватія, Франція і Північна Корея.

«Зелена» зона

У «зеленій» зоні зараз знаходяться 136 держав. У їх число ввійшла Україна, а також Індія, ОАЕ, Росія, Туреччина, Кіпр, Єгипет та інші.

Читайте також: Кордони для українців відкрили 45 країн. Куди можна їхати (список)

Повний список країн обох зон можна переглянути за посиланням. До нього увійшли всі держави-члени Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Нагадаємо

З 14 серпня в Україні почали по-новій формувати список країн «зеленої» зони. До уваги тепер буде прийматися лише один критерій — кількість зареєстрованих випадків зараження на 100 000 населення за останні 14 днів.

Читайте також: Кабмін оновив правила в'їзду для іноземців. Кому дозволили в'їзд

Україна не потрапила 7 серпня в перелік «безпечних» для в'їзду країн. Перелік країн буде переглянутий через два тижні.

Це означає, що в'їзд в ЄС в цілому залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців:

  • тих, хто подорожує з метою навчання;
  • громадян, які подорожують по території ЄС транзитом;
  • моряків, що прямують на корабель;
  • медиків і дослідників;
  • сезонних працівників;
  • висококваліфікованих працівників третіх країн, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Критерії визначення третіх країн, жителям яких відкриють в'їзд в ЄС, включають, зокрема, епідеміологічну ситуацію і заходи стримування коронавірусу, до яких вдається країна, а також економічні та соціальні аспекти.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».