Чому євро зростає

Валюта зростає завдяки діям Європейського Союзу у відповідь на економічні виклики, а також завдяки тому, що дії ФРС, зокрема зниження облікової ставки, послабили долар. Зараз хедж-фонди роблять ставку на черговий стрибок євро, до $1,25 за євро після виборів в США.

Читайте також: П'ятниця: що відбувалося з валютою 28 серпня

Стратеги Mizuho International на цей раз присвоїли титул короля валют євро, хоча він зазвичай дістається долару. Невизначеність щодо президентських виборів в США в листопаді допомагає ще більше підпалити привабливість європейських активів.

Що буде впливати на долар

Хоча долар, як правило, зростає після президентських виборів. Але в разі виграшу кандидата від демократів Джо Байдена, про що свідчать соцопитування, долар може істотно просісти. Байден пропонує підвищити податки для заможних американців, а також для корпоративних компаній.

Читайте також: Яким буде курс долара при президенті Байдені

Не тільки вибори будуть впливати на курс. До факторів також варто віднести темпи відновлення економіки (ЄС випереджає США) і успіхи в контролі за поширенням пандемії. Зараз США продовжують лідирувати в рейтингу за найбільшою кількістю хворих.

У центрі уваги також позиція Федеральної резервної системи, глава якої Джером Пауелл заявив, що інфляція в США зросте.

Що буде з євро

  • Деякі інвестори роблять ставку на те, що євро зміцниться до курсу $1,28. Це на 8% вище, ніж зараз і це був би найвищий рівень з 2014 року.
  • Хедж-фонди, очікують курс в $1,25, пише Bloomberg.
  • MUFG прогнозує, що в кінці року курс закріпиться на рівні $1,20 за євро, що на 1,5% вище нинішнього.
  • Аналітики опитані Bloomberg не такі оптимістичні і дають прогноз $1,18 в третьому і четвертому кварталі.

Відео: Яким буде курс долара восени