Новий поділ на зони карантину набуває чинності о 00:00 понеділка, 31 серпня.

Червона зона

У «червону зону» потрапили:

  • Івано-Франківськ
  • Калуш
  • Коломия
  • Чернівці
  • Дубно
  • Острог
  • Ізмаїл.

Читайте також: В Україні змінили карантинні зони. Хто в якій зоні (карта)

Заборонено та дозволено

Червона зона

У червоній зоні забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи.

Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту висадка дозволена.

Помаранчева зона

У помаранчевій зоні забороняється діяльність засобів розміщення (це хостели, туристичні бази і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. При цьому обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів і участь не більше 100 осіб.

Жовта зона

У жовтій зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання.

Зелена зона

У зеленій зоні діють наступні обмеження: перебування в громадських будівлях — лише в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50% перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Нагадаємо

В Україні продовжили карантинне зонування до 1 листопада.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».