Суть нововведення

У НБУ нагадали, що в травні 2019 року завдяки встановленому «лінку» між Національним депозитарієм НБУ та міжнародних депозитарієм Clearstream іноземні портфельні інвестори отримали спрощений доступ до українського ринку ОВДП.

Однак тепер українські банки, у яких відкриті рахунки в депозитарії НБУ, зможуть відкривати рахунки депо для своїх іноземних клієнтів з метою покупки і продажу українських ОВДП.

«Це нововведення може бути цікаве іноземним інвесторам, у яких немає „лінка“ з міжнародним депозитарієм Clearstream», — вважають у Мінфіні.

Читайте також: З доходу за ОВДП більше не потрібно платити військовий збір

Що це дасть

У НБУ відзначили, що розширення можливостей для інвестицій в ОВДП поліпшить ситуацію для різних груп інвесторів — як нерезидентів, так і локальних учасників ринку.

«Запроваджено досить широкий спектр змін — від обслуговування рахунку іноземного номінального утримувача, що спростить доступ іноземних інвесторів до локального ринку, до надання можливості локальним банкам, які не є ліцензованими депозитарними установами, стати первинними дилерами на ринку ОВДП», — пояснив Нацбанк.

Інвестиції в ОВДП: 10,25% річних + бонус від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • НБУ з 19 серпня спростив підключення небанківських представників фінансових установ до послуг депозитарію та розширив можливості інвестицій в ОВДП, зокрема при їх первинному розміщенні, а також удосконалив порядок адміністрування виплат за такими паперами.