Що відомо про програму

Компанії, що належать Ахметову, отримали $21 млн позики. Гроші виділили в межах урядової програми підтримки малого бізнесу Paycheck Protection Program, яку уряд США затвердив, щоб допомогти підприємцям утримати працівників під час економічної кризи, викликаної пандемією.

У межах програми компанії можуть отримати кредити, які потім спишуть, за умови, якщо роботодавець збереже всі робочі місця.

Читайте також: Дефіцит бюджету США зріс в 4 рази. На що пішли величезні суми

В United Coal повідомили, що витратили $21 млн допомоги для утримання 1044 працівників, для сплати оренди та комунальних послуг.

Усього в межах Paycheck Protection Program виділили $ 659 млрд на підтримку малого бізнесу.

Які ще компанії отримали кредит

Крім Ахметова, урядову допомогу через пандемію отримали також компанії Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, яких Мін'юст США звинувачує в розкраданні і відмиванні грошей.

Бізнес Коломойського і Боголюбова отримав $ 13,3 мільйона урядових позик. Про це раніше писало видання «Радіо Свобода» з посиланням на урядові дані США.

Читайте також: Статки Ахметова впали на 80% за 7 років — ЗМІ

Раніше повідомлялося

  • Мін'юст США звинуватив українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з Приватбанку, а потім — у використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Штатах і в усьому світі.
  • Крім того, Мін'юст США вимагає конфіскувати у Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі і офісний парк в Далласі. Загальна вартість будівель становить близько $ 70 млн.