Про це Кличко повідомив під час прес-конферненції, присвяченої ситуації навколо Банку Аркада.

Забудовник Банк Аркада зупинив будівництво ЖК Еврика, Патріотика та Патріотика на Озерах близько року тому. Як наслідок, недобудованими залишаються 35 будинків, у яких придбали житло близько 13 тис. інвесторів.

За словами Віталія Кличка, не було жодних обмежень, які заважали б Аркаді будувати ЖК Еврика і Патріотика. «Щодо Патріотики на Озерах, місто запропонувало свою допомогу для вирішення проблем щільності забудови та вимог громади про забезпечення необхідної соціальної інфраструктури. Забудовник на це не пішов і нічого не зробив впродовж останніх 2 років», — повідомив мер.

«Це шахрайство по відношенню до інвесторів і кримінальні дії, оскільки забудовник зібрав з інвесторів понад 13 млрд. грн. Правоохоронні органи повинні якомога швидше дати оцінку таким діям», — наголосив Кличко.

Що буде з будинками

За словами мера, Київміськбуд проведе аудит недобудованих житлових комплексів. «За його результатами інвесторам буде запропонований алгоритм завершення будівництва ЖК Еврика, Патріотика та Патріотика на Озерах», — уточнив Кличко.

Більш детальна інформація, сподівається столичний голова, з’явиться в найближчі місяці.

Нагадаємо, що Київміськбуд вже взяв на себе зобов’язання завершити недобудови збанкрутілого Укрбуду. Наразі ведуться роботи на 6 таких будівельних майданчиках, ще 3 ЖК Укрбуду вже введені в експлуатацію.

Банк Аркада неплатоспроможний

Як повідомляв «Мінфін», Правління НБУ віднесло Банк Аркада до неплатоспроможних через зменшення нормативів капіталу менш, ніж до однієї третини мінімально встановленого рівня.

Читайте також: ФГВФО відкрив реєстр активів неплатоспроможних банків

Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу — будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.