У середу були опубліковані протоколи FOMC, які містили наступні тези:

  • ФРС відмовляється від таргетування дохідності держбондів США;
  • ФРС «песимістично» дивиться на перспективи швидкого відновлення економіки;
  • Регулятор припускає можливість зниження балансу, що може призвести до короткострокового дефіциту доларової ліквідності;
  • Усе це задає більш жорсткий тон та характер монетарної політики ФРС, на відміну від попередньої досить м’якої риторики.

Майже відразу ж після публікації протоколу прибутковість у 10-річних держоблігацій США «підскочила» майже на 14%.

Даний факт привернув інвесторів в держбонди, а саме — в долар США. Це спровокувало зростання індексу долара до корзини світових валют, в результаті чого американська валюта відступила від мінімумів травня 2018 року і пішла в цикл корекційного зростання.

На тлі ЦБ розвинених країн ФРС здійснює зараз емісію найбільш швидкими темпами, тому глобальний тренд на ослаблення долара не змінюється.

Не став виключення курс і найліквіднішої валютної пари світового ринку forex EUR/USD: у середу євро падав більш ніж на 1% від свої максимумів дворічної давнини.

Подальша ціль для USD у цій валютній парі це рівень 1,1740-1,1760, але у подальшому тренд зміниться на послаблення долара до рівня 1,2000-1,2100. Останні дані по заявкам на допомогу по безробіттю у США виявились гіршими за сподівання, що вже послабило USD. Наступного тижня чекаємо на данні по ВВП США.