Поточна вартість ф'ючерсів

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:06 по Києву в п'ятницю становить $ 45,07 за барель, що на $0,17 (0,38%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти подешевшали на $0,47 (1%).

Ф'ючерси на WTI жовтень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу зросли в ціні на $ 0,13 (1,3%), до $ 42,95 за барель. У попередню сесію вартість цих контрактів знизилася на $ 0,29 (0,7%).

Читайте також: Ціни на нафту знижуються, але за підсумками тижня можуть вирости

Із чим пов'язане зростання

Підсумки засідання моніторингового комітету ОПЕК + (JMMC), яке пройшло 19 серпня, змогло надати підтримку ринку. Учасники продовжують робити акцент на дотриманні угоди по скороченню видобутку і компенсації.

Країни ОПЕК +, які перевищили свої квоти в травні-липні, повинні будуть разом скоротити видобуток ще на 2,31 млн барелів на добу (б / д) до кінця вересня.

Читайте також: ОПЕК спрогнозувала зниження світового попиту на нафту в 2020 році

У четвер на нафтові ціни дещо тиснули дані міністерства праці США, які показали несподіване зростання числа нових заявок на допомогу до 1,106 млн.

Що прогнозують в ОПЕК+

  • Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) заявила в щомісячному звіті, що світовий попит на нафту впаде на 9,06 млн барелів на добу до 90,63 млн барелів на добу, що більше, ніж зниження на 8,95 млн барелів на добу, очікуване місяць тому.
  • ОПЕК очікує, що в 2021 році світовий попит на нафту зросте на 7 мільйонів барелів на добу до 97,63 мільйона барелів на добу.