Торги на біржі

Станом на 8.43 ціна грудневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex зменшувалася на 1,12%, або на $ 22 — до $ 1948,3 за тройську унцію, в середу вартість золота знизилася на 2%.

Вересневий ф'ючерс на срібло дешевшав на 1,19% — до 27,015 долара за унцію.

Протокол ФРС

У середу ввечері був опублікований протокол зустрічі Федрезерву, яка відбулася в кінці липня. Регулятор знову обговорив свою прихильність до застосування всього спектру інструментів для підтримки розвитку економіки країни, при цьому деякі учасники засідання допустили необхідність прийняття додаткових заходів підтримки, щоб повернути інфляцію до цільових 2%.

Читайте також: Коли ціни на золото перестануть рости

В результаті курс долара після публікації документа став зміцнюватися, в середу індекс долара виріс на 0,8%. Більш сильний долар робить золото дорожче для інвесторів, які володіють іншою валютою. Індекс долара продовжує зростання і в четвер вранці.

«Очікування того, що Федрезерв зробить щось додатково, став каталізатором для продажу (золота) на даному етапі», — зазначає засновник Circle Squared Alternative Investments Джеффрі Сіка, якого цитує агентство Рейтер.

Кому цікаво золото в Україні

Для більшої частини українців інвестиції в золото поки залишаються мало виправдано. Найбільш негативну роль тут відіграють низька ліквідність ринку, значна різниця між ціною покупки і продажу банками і відсутність гарантій на депозити в золоті з боку Фонду гарантування вкладів.

У цих умовах найбільшу вигоду від часткової диверсифікації в золото можуть отримати лише власники великих інвестпортфелів вартістю від декількох мільйонів.

Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній