Вартість корпорації всього за два роки зросла вдвічі.

Передісторія

На початку серпня 2018 року капіталізація Apple вперше досягла $1 трлн. За даними CNBC, після цього аналітики з Уолл-стріт в цілому очікували, що саме Apple подолає позначку в $2 трлн раніше інших компаній, на кшталт Amazon, Alphabet і Microsoft.

Читайте також: Індекс S&P 500 досяг рекордного показника. Акції технологічних компаній ростуть

В кінці липня Apple відзвітувала про рекордну квартальну виручку в $ 59,7 млрд, що на 11% перевищила результат другого кварталу 2019 року. Чистий прибуток компанії склав $ 16,3 млрд, а на одну акцію — $ 2,58.

Гендиректор Apple Тім Кук заявив, що успіхи Apple пов'язані з двозначним зростанням як у сфері продуктів і послуг, так і в кожному з географічних сегментів. Міжнародні продажі склали 60% від квартального доходу компанії.

Спліт акцій

Крім цього, в Apple анонсувала спліт (поділ) акцій за принципом «чотири до одного».

Читайте також: Акції Amazon в карантин рекордно зросли. У чому феномен компанії

Компанія заявила, що кожен зареєстрований акціонер Apple при закритті реєстру 24 серпня отримає три додаткові акції на кожен папір, що належить йому на звітну дату. Загальна вартість пакету акціонера при цьому збережеться.

Торги з коригуванням на спліт почнуться 31 серпня. Маневр зробить акції більш доступними для широкого загалу інвесторів, очікує компанія. З моменту оголошення про спліт акції компанії подорожчали на 21%.

Дивіться відео: Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній