Які облігації розмістили

Міністерство фінансів ФРН запропонувало інвесторам бонди на 1,5 млрд євро, а обсяг поданих заявок склав 3,6 млрд євро. Папери були розміщені під мінус 0,05% річних.

Для ринку Німеччини прибутковість держоблігацій нижче нуля в останні роки є нормою. Проте в минулому уряд країни не завжди міг легко залучити інвесторів до участі в великих аукціонах з розміщення облігацій.

Читайте також: Інфляція в Німеччині сповільнилася до нуля

Наприклад, рік тому аналогічний аукціон з розміщення 30-річних паперів — перший, де були запропоновані облігації без регулярних процентних виплат, зміг залучити заявки менш ніж на 1 млрд євро при сумі пропозиції в 2 млрд євро.

Читайте також: Україна почне платити за ВВП-варрантами в травні 2023 року — прогноз Bank of America

«Ринок держоблігацій зростає, відновлюючись після падіння минулого тижня, яке було пов'язане з надлишком пропозиції нових бондів урядом США, а також із сигналами про швидше, ніж очікувалося, прискорення інфляції», — пише FT.

Прибутковість 30-річних держоблігацій ФРН заходила на позитивну територію минулого тижня, проте потім знову опустилася нижче нуля. Наразі всі облігації уряду ФРН мають негативну прибутковість.

Нагадаємо

  • 23 липня Україна розмістила 12-річні євробонди в доларах. Порівняно з першою спробою розміщення, ставка знизилася з 7,3% до 7,25%, а сума зросла з $ 1,75 млрд до $ 2 млрд. Пропозиція перевищила 6 мільярдів.
  • Як зазначало видання Financial Times: «Інвестори виступили з гучним схваленням нового глави центрального банку України, ставши в чергу, щоб купити облігації під час першого продажу боргу країни».