«Багатьох турбує тема незаконних забудов. Однак нерідко навіть замовники будівництва не знають, які документи їм потрібні, щоб їх споруди були зведені на законних підставах. Тому інформація про забудови в Києві повинна бути максимально відкритою. Для цього в Департаменті містобудування та архітектури ми продовжуємо працювати над створенням системи містобудівного моніторинг », — повідомив Тацій.

Що можна буде подивитися на ресурсі

Серед документів, які можна буде подивитися в ресурсі — проектна документація, містобудівні умови і обмеження, необхідні дозволи та інформація про експертизи.

Читайте також: Нові акції серпня на квартири в Києві

Тацій зазначив, що за кожним об'єктом будівництва, по кожній будівлі можна отримати наступну інформацію:

  • містобудівні умови і обмеження, технічне завдання, яке забудовник отримує від Департаменту;
  • проектну документацію і наказ про його затвердження;
  • документи про проведену експертизу проекту забудови;
  • дозвіл на забудову від Державної інспекції з містобудування.

«Цей перелік документів і визначає, на які дії забудовник має право, а на які — ні. Департамент містобудування та архітектури не може визначати законність забудов, це в компетенції інших установ. Головна мета — отримати інформацію, які документи має забудовник, а які — немає», — деталізував чиновник.

Містобудівний моніторинг необхідний не тільки для того, щоб кияни могли оцінити законність забудови, а й для прозорості в отриманні документів для забудовника.

«І такий підхід дозволяє вирішити відразу два завдання. По-перше, кияни отримують інформацію, на основі якої і можуть судити про законність будівництва. По-друге, особи, які планують здійснювати будівництво, розуміють, які документи потрібні і де їх отримати», — резюмував Тацій.

Рейтинг забудовників Києва за 1-2 квартал 2020