Продаж ліцензій на буріння там може початися вже до кінця 2020 року.

«Я сповнений довіри в те, що буріння буде проводитися відповідально, з дотриманням екологічних стандартів та без шкоди природі», — заявив міністр.

Екологи проти

У той же час екологічні організації оголосили про те, що мають намір домагатися заборони на видобуток нафти в регіоні, що є природним місцем існування для білих ведмедів, оленів і багатьох інших тварин.

«Уряд Трампа поспішає виставити на продаж останній незайманий регіон нашої країни і таким чином бути небезпечним для його споконвічних жителів і чудового світу рослин і тварин», — сказав дам Колтон, що представляє природоохоронну організацію Alaska Wilderness League.

За його словами, організація збирається оскаржувати дозвіл на видобуток нафти на Алясці в суді, зв'язатися з Конгресом і чинити тиск на нафтові компанії, щоб запобігти розробці корисних копалин на Алясці.

Три роки тому, коли більшість в обох палатах Конгресу США становили республіканці, Конгрес дав добро на буріння нафтових свердловин в природоохоронній зоні на півночі Аляски. На сьогоднішній день більшість в Палаті представників мають демократи, які опонують Трампу.

Президент США Дональд Трамп відомий своїм скептичним ставленням до проблеми захисту клімату, нагадує агентство AFP.

Стимулюючи нафтову промисловість США, за час свого президентства він послабив ряд екологічних приписів.