Завдяки цьому збільшилася кількість інвесторів, які зберігають криптовалюту на позабіржових гаманцях і можуть продати її, зафіксувавши прибуток. Зараз частка таких користувачів — 95%. Всі купували BTC в діапазоні від поточної ціни до $20 000, згідно з даними аналітичного сервісу intotheblock.

Ethereum

Трохи гірше становище власників Ethereum. Сьогодні ціна альткоіна піднімалася вище $440. Разом з тим частка інвесторів, які можуть продати монету і отримати прибуток, досягла 77%. 1,8% користувачів купили криптовалюту і перевели її на свій гаманець приблизно за поточним курсом, інші 20,2% — дорожче.

Індекс кореляції котирувань Ethereum і Bitcoin досяг 0,96. Це означає, що майже завжди курс ETH повторює зміни ціни BTC. Індекс концентрації, що показує, кількість монет що знаходиться в руках великих інвесторів, становить 40%.

Токен Chainlink

Одне з кращих положень на ринку у власників сертифіката Chainlink (Link). Приблизно 90% довгострокових інвесторів могли зафіксувати прибуток ще на початку липня, коли курс монети оновив історичний максимум на позначці в $5. З тих пір криптовалюта подорожчала на 240%, до $17,2, у моменті котирування піднімалися вище $18. За поточною ціною купували монету 94% користувачів, решту 3% придбали дорожче.

Значення індексу кореляції між котируваннями Link і Bitcoin знаходиться на позначці в 0,6, залежність токена від головної цифрової монети невисока. Хоча 81% емісії альткоіна належить великим гравцям.

Менше інших заробили власники Litecoin і Ethereum Classic. У першому випадку тільки 43% інвесторів можуть зафіксувати прибуток шляхом продажу альткоіна за поточним курсом, $57, 49% терплять збитки. У другому — 39% користувачів придбали актив дешевше поточної ціни у $6,9, 60% купували дорожче. Значення індексу кореляції з BTC в обох активів вище 0,92. Майже половина емісії LTC зберігається на гаманцях великих гравців, у ETC цей показник ще вище — 73%.

На початку серпня курс Ethereum піднімався до $415. Аналітичний сервіс Glassnode повідомив, що на той момент частка інвесторів, які можуть зафіксувати прибуток, досягала 90%. У попередній раз цей показник був на тому ж рівні у лютому 2018 року, перед тим як ціна ETH розпочала зниження з $900 до $100.