Як подзвонити

Для відеодзвінка потрібно натиснути кнопку зі значком камери в профілі користувача. В ході розмови можна перемикатися між голосовим дзвінком і відеодзвінком, а також листуватися в чатах — для цього відеодзвінок можна згорнути в невелике вікно в кутку екрану.

Читайте також: В Telegram «злили» базу даних водійських прав українців

Для захисту даних в відеодзвінках використовується кінцеве, або наскрізне шифрування — коли доступ до інформації є тільки у людей, що беруть участь в спілкуванні.

«Щоб переконатися, що з'єднання безпечне, просто порівняйте чотири emoji, які бачите на екрані ви і ваш співрозмовник: якщо символи збігаються, дзвінок надійно захищений шифруванням, яке використовується для секретних чатів та голосових дзвінків», — додали в Telegram.

Кому доступна функція

В месенджері також пояснили, чому функція відеодзвінків поки не доступна користувачам iOS. За інформацією Telegram, це сталося через те, що модератори Apple не встигли вчасно перевірити нову версію програми.

Читайте також: В Приватбанку спростували інформацію про «злив» даних клієнтів Telegram-ботам

Нагадаємо

Автор месенджера Павло Дуров у квітні повідомив про те, що в цьому році Telegram планує запустити і групові відеодзвінки.

Він також зазначив, що обмеження через пандемію коронавіруса показали, як необхідний надійний інструмент відеозв'язку. Але одночасно безпечних і зручних у використанні додатків для групових відеодзвінків зараз немає, додав він.