Що відомо про кредити

Позичальником за трьома кредитами виступила Південно-Західна залізниця, а кредитором — Промінвестбанк, який передав відповідні права вимоги для VR Global Partners.

У червні Госпсуд Києва задовольнив позов компанії VR Global Partners L. P. до Укрзалізниці, стягнувши з відповідача на користь позивача $66,4 млн заборгованості за кредитним договором від 2012 року.

Читайте також: Укрзалізниця поки не може сплатити в бюджет 750 мільйонів. Кабмін дав відстрочку

У I кварталі 2019 року Промінвестбанк продав для VR Global Partners право кредитної вимоги до Укрзалізниці на 5 млрд грн з дисконтом 30%.

Що ще відомо

VR Global Partners пов'язують з VR Capital Group, яку створив інвестбанкір Річард Дітц — один з колишніх засновників інвесткомпанії «Ренесанс Капітал».

За даними ЗМІ, в березні 2020 компанія, пов'язана з VR Capital, на аукціоні купила 99,77% акцій Промінвестбанку. Також, за даними ЗМІ, VR Capital є партнером групи ICU у сфері сонячної енергетики.

Нагадаємо

  • 4 березня на аукціоні ПФТС був проданий пакет акцій Промінвестбанку за 268,7 млн грн. Російський Зовнішекономбанк (ЗЕБ) заявив, що продаж української «дочки» є порушенням норм міжнародного права. ВЕБ має намір оскаржити продаж в іноземному суді.
  • Покупцем арештованих акцій Промінвестбанку, «дочки» російського державного Зовнішекономбанку, виявилася маловідома компанія Альтана Капітал.