«Нарешті закінчилась справа, яка тягнулась чотири роки з безліччю експертиз, клопотань та відтермінувань. Перемогу в цій справі не можна переоцінити, адже це важливий етап в історії захисту Ощадбанком своїх прав інтелектуальної власності в основній судовій справі, яка стосується заборони російському Сбербанку незаконно використовувати фірмове найменування «СБЕРБАНК» на території України. Це свідоцтво історично зареєстровано за Ощадбанком», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Нагадуємо, що в основному спорі Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української «дочки» Сбербанку Росії на Сбербанк і заявив про порушення прав інтелектуальної власності ще в січні 2016 року. В Ощадбанку вважають, що Сбербанк Росії незаконно використовує торговельну марку «СБЕРБАНК», що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їх поведінку. Єдиним законним власником торговельної марки «СБЕРБАНК» на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007).

Саме у відповідь на основний позов Ощадбанку Сбербанком Росії було подано контрпозов (ймовірно, для затягування розгляду справи), який 10 серпня 2020 року вирішено на користь Ощадбанку. Рішення вже набуло чинності.