Глобальна кон'юнктура зараз нейтральна. На світовому валютному ринку курс долара США раніше дещо зміцнився в парі з євро за рахунок виходу непоганої американської статистики по ринку праці за липень. Інвестори традиційно дуже «чутливі» до таких звітів: дані сигналізують, що економіка США відновлюється після Коронавірусного спаду, хоча і не так динамічно, як хотілося б.

«Сплеску» зацікавленості українців щодо готівкової валюти поки не помітно — ймовірно, і зважаючи на відсутність вільних фінансів, і на тлі неможливості активних подорожей за кордон. На цьому тлі тиск на курс гривні «згладжений».

Поступово з'являються коментарі щодо осінніх перспектив гривні. Є ймовірність, що вже на початку осені українська валюта почне слабшати більш активно через необхідність «зведення» бюджету. У біржових кулуарах говорять, що в нього закладено курс долара на рівні 30,00 грн. До цієї межі американський долар навряд чи підійде (якщо тільки в економіці не станеться чогось дійсно неприємного), але в район 28,00-29,00 грн цілком здатний відправитися.

Короткостроково долар США проторгується в діапазоні 27,60-27,75 грн, євро — 32,50-32,85 грн.