• Нагадуємо, що подовження пільгового періоду не звільняє клієнта від обов’язку сплати платежів по кредиту за березень-серпень 2020 року (період, протягом якого банк не нараховував штрафи для клієнтів-фізичних осіб за несвоєчасне або неповне погашення мінімальної суми по кредитам)
  • Сума обов’язків, прописаних у договорі (тіло кредиту та відсотки), не зменшується – клієнт має сплатити їх повністю. Якщо клієнт оформив кредитні канікули, платежі по тілу кредиту, які тимчасово не нараховувалися, будуть розподілені на кількість виплат, що залишилися до повного погашення кредиту.
  • За умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня – 31 серпня, несплачена сума буде винесена на прострочку.

Якщо клієнт має можливість оплачувати щомісячні платежі за кредитами у повному обсязі та вчасно, це допоможе уникнути виходу в прострочку та зберегти позитивну кредитну історію. Для тих клієнтів, які вже скористалися тримісячними кредитними канікулами на кредити готівкою та товарні кредити, проте відчувають труднощі з погашенням, ПУМБ пропонує оформити лонгацію. Клієнти, які не оформлювали по товарним та кеш-кредитам кредитні канікули, проте зараз відчувають таку потребу, можуть оформити кредитні канікули з лонгацією кредиту. Для цього потрібно звернутися до найближчого відділення банку з паспортом та ІНН.