Про це йдеться в плані, рекомендованому адміністрацією президента США, повідомляє Liga.net з посиланням на The Wall Street Journal.

Мета заходів

Запропоновані заходи повинні вирішити проблему нездатності американських регуляторів оцінювати рівень аудиторської перевірки китайських емітентів американських бірж.

Сенат у травні схвалив законопроект, який зобов'яже китайські компанії, які не виконують вимоги, провести делістинг акцій в Штатах протягом трьох років і знайти нову біржу.

Читайте також: Індекс Nasdaq побив рекорди

Китайські компанії, акції яких уже торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі і біржі Nasdaq, повинні будуть виконати нові аудиторські вимоги до 2022 року. В іншому випадку їм доведеться піти з цих майданчиків.

Ініціативи є рекомендацією робочої групи президента США, мета якої — захистити американських інвесторів з боку китайських компаній.

Читайте також: Microsoft готова купити TikTok за $ 30 мільярдів — ЗМІ

Раніше повідомлялося

  • Президент США Дональд Трамп підписав два укази, які забороняють громадянам США укладати будь-які угоди з китайськими компаніями ByteDate (власник платформи TikTok) і Tencent (WeChat), а також їх дочірніми компаніями.