Плани банка

Він уточнив, що зараз ініціатива знаходиться в ранній стадії опрацювання, компанія оцінює потенціал майбутнього активу і його застосування.

«Ми вивчаємо комерційну життєздатність створення нашого власного цифрового фіатного токена. Але це тільки напрацювання, ми ще оцінюємо потенціал і опрацьовуємо можливі варіанти використання», — сказав Макдермотт.

Читайте також: Біткоін оновив позначку $11 тисяч на тлі дешевого долара

Він додав, що в наступні 5-10 років всі активи фінансової системи та транзакції, які проходять в ній будуть працювати на блокчейні. Операції, такі як видача кредитів і випуск цінних паперів, будуть здійснюватися в цифровому форматі, це забезпечить «більшої ефективності».

Банківські процеси багато в чому застаріли, це робить їх нераціональними з точки зору витрат, але використання блокчейна допоможе вирішити цю проблему.

Читайте також: Чи буде біткоін коштувати $100 тис. — думка експертів

За словами Макдермотта, компанія переманила до себе колишнього керівника департаменту цифрових активів JPMorgan Олі Харріса, він брав участь у створенні цифрової монети JPM Coin.

Макдермотт підкреслив, що Goldman Sachs допускає можливість роботи з JPMorgan в області нової технології.

Співпраця і досягнення консенсусу між банками, інституційними інвесторами і регулюючими органами мають вирішальне значення для визнання блокчейна.

Читайте також: Біткоін для «чайників»: як за вечір освоїти криптовалюту

Нагадаємо

У другій половині 2020 японська фінансова компанія Mitsubishi UFG, яка належить до числа ключових компаній MitsubishiGroup, планує випустити власну криптовалюту.

Раніше повідомлялося, банк Литви першим в єврозоні випустить національну цифрову валюту.