Причина звільнення

«Сьогодні з Приватбанку звільнився один з кращих фахівців. Навіть у Лондоні і Нью-Йорку я зміг би на пальцях однієї руки порахувати людей. І звільнився не тому, що йому щось не подобається в Приватбанку… Він звільнився, бо йому, як і іншим керівникам Привату і членам наглядової ради, вже близько півроку не платять чесну зарплату», — написав Сульжик.

Сам Гриценюк підтвердив цю інформацію виданню НВ Бізнес, пояснивши, що отримав пропозицію посісти аналогічну посаду в комерційному банку, де не діє ініційоване президентом Володимиром Зеленським обмеження заробітної плати.

Читайте також: Обмеження зарплат в держсекторі загрожує втратою кадрів — Рожкова

«Причина проста. П'ятий місяць без зарплати. З квітня заробітну плату обмежили до 47 000 грн з податками і соцпакетом. Це зарплата хорошого айтішника, програміста-другокурсника», — сказав Гриценюк, зазначивши, що багато його підлеглих, на яких не поширюється законодавче обмеження, отримують в рази більше.

Нагадаємо

  • 29 квітня Кабмін урізав на період карантину зарплати чиновникам високого рангу і керівництву держкомпаній до 47 000 грн.
  • 31 липня Зеленський відкликав з ВР законопроект про скасування обмеження зарплат чиновників, яке подав перед цим.
  • 5 серпня Кабмін встановив максимальний розмір річної премії для членів наглядової ради Нафтогазу. Їх максимальний розмір винагороди за рік — 2,9 млн грн.