«На сьогоднішній день компанія Інтертелеком своєчасно виконала всі зобов'язання щодо проведення радіочастотного рефармінгу, пов'язаного із звільненням свого радіочастотного ресурсу для впровадження стандарту зв'язку E-GSM та запуску проекту LTE-900 іншими операторами мобільного зв'язку», — йдеться в повідомленні.

Інтертелеком шукав інвестора для розгортання мереж LTE (т. зв. стандарт 4G). Але «… тривала ситуація з карантинними обмеженнями,… не дозволила досягти домовленості з зацікавленими інвесторами і вчасно сплатити вартість ліцензії на використання технології LTE», — пояснює компанія.

Читайте також: MNP в Україні. Мобільні оператори виступили за ідентифікацію абонентів

Інтертелеком змушений переглянути свої стратегії розвитку. Зокрема, відмовитися від частини радіочастотного спектра і сконцентруватися на регіонах з великою концентрацією абонентської аудиторії.

Заявка на переоформлення радіочастотного ресурсу компанії спрямована Національної комісії з держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Що таке LTE

Стандарт бездротового високошвидкісного передавання даних для мобільних телефонів. Він базується на мережевих технологіях GSM/EDGE, UMTS/HSPA.

LTE є природним оновленням для операторів з мережею GSM/UMTS і CDMA 2000.