«Ми бачимо, що тенденції поширення коронавірусної хвороби у світі не позитивні, і сьогодні у Європі починається друга хвиля. Починається зростання випадків коронавірусної хвороби в Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків у Іспанії. Тому ми повинні бути готові до збільшення кількості випадків. І ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону грипу та ГРВІ, з жовтня по квітень», – повідомив Ляшко.

Читайте також: Україну поділили на 4 зони за рівнем поширення covid-19

У зв'язку з цим регіонам доручать підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення хворих на грип і коронавірус.

Читайте також: Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. Будуть встановлювати нові рівні безпеки

«Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному постільному фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки у нас є час», – каже санлікар.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

За його словами, зараз система охорони здоров'я справляється з навантаженням. «Але ми прогнозуємо збільшення кількості випадків covid-19», – додав заступник міністра.

Крім того, Ляшко закликав українців вакцинуватися від грипу, щоб уникнути коінфекції й одночасного занедужання на грип та коронавірусну хворобу. ВООЗ уже визначила штами грипу на прийдешній сезон, додав він.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».