«За понад п’ять років роботи в Національному банку Наталія Бондаренко розбудувала комунікації регулятора, ґрунтуючись на досвіді провідних центробанків світу та привносячи власні знання та вміння. Сьогодні Національний банк користується репутацією одного з найпрозоріших центробанків світу та однієї з найбільш відкритих державних інституцій в Україні», – наголосив голова НБУ Кирило Шевченко.

Читайте також: Рада НБУ знайшла заміну Чурію. Курувати валютний ринок буде Юрій Гелетій

Чим займалась Наталія Бондаренко

Наталія Бондаренко керувала комунікаціями Національного банку з грудня 2014 року.

У її підпорядкуванні були стратегічні комунікації НБУ та зв’язки з громадськістю і медіа, робота з підвищення фінансової грамотності, Музей грошей НБУ, Експертна платформа НБУ та візуальні комунікації регулятора, а також канали комунікацій центробанку – вебсайт, тематичні мікросайти та лендінги, сторінки НБУ у п’яти соціальних мережах.

Читайте також: Як новий глава НБУ змінить кадровий склад центробанку

Нагадаємо

  • Рада НБУ 31 липня 2020 року звільнила Холода Сергія з посади заступника голови Національного банку за власним бажанням.
  • Як писав «Мінфін», експерти очікують поетапної і максимально м'якої зміни правління НБУ протягом тривалого часу — 3-10 місяців.
  • Дуже мало відомо про тих, хто змінить нинішнє правління НБУ. Офіційної інформації щодо цього поки немає, тільки розмови. За однією з версій, у правління регулятора запросять заступника голови Укргазбанку Олександра Дубровіна. 8 років тому він вже приходив в Нацбанк департамент банківського нагляду (заступником директора), і може знову повернутися.

Читайте також: Рада проголосувала за призначення Шевченка головою НБУ

  • Не виключають появу в НБУ корпоративного заступника голови Укргазбанку Дениса Чернишова. Спочатку очікувалося, що після переходу Шевченка в Національний банк, він очолить Укргазбанк. Однак після того, як в. о. голови Укргазбанку був призначений Андрій Кравець, знову пішли розмови про можливу появу Чернишова у центробанку.
  • Також на ринку допускають появу в Нацбанку скарбника Укргазбанку Олексія Єфремова, якого вважають сильним валютником.
  • Передбачається, що Кирило Шевченко намагатиметься забрати в НБУ 3-4 працівників Укргазбанку. Але одночасно буде запрошувати і фахівців з інших українських банків.