Яку інформацію надав міністр

Міністр економіки повідомив, що уряд відшкодовує дві третини зарплати 358 тис. громадян, працевлаштованих 180 тис. ФОПів, які перебувають у вимушених тимчасових відпустках, і тому втратили зарплату.

Уряд також максимально спростив виплати по безробіттю, що допомагає отримати їх 510 тис. українців. Окремо міністр зупинився на запуску програми кредитування «5-7-9%» і компенсації податкових ставок аграріям.

Читайте також: Як українців обманюють при працевлаштуванні в Польщі

Про що сказав президент

Президент у відповідь відповів, що сумнівається в тому, що ці програми предметно допомагають більшості українців.

«Це красиво звучить. Але багато хто постраждав, втратили роботу, пішли у вимушену відпустку. Загалом люди сьогодні отримують набагато менше. Держава повинна давати або можливості робити щось самому, або забезпечувати місцем роботи. Настав той момент життя, коли треба створювати величезну кількість робочих місць. І перезапуск державних підприємств, промисловості повинен зіграти в цьому стратегічну роль», — сказав Зеленський.

Читайте також: Безробіття під час коронакризи. Чим допоможуть центральні банки

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль додав, що зараз уряд витрачає мільярди на підтримку бізнесу, що зберегло сотні тисяч робочих місць і працевлаштувало 240 тис. осіб.

Раніше повідомлялося

  • Національний банк очікує, що рівень безробіття в 2020 році досягне 10%, а не 9,5%, які НБУ прогнозував у квітні.
  • Як раніше відзначали в Нацбанку, пом'якшення карантинних обмежень сприяє пожвавленню ділової активності. До повноцінної роботи вже повернулися більшість підприємств сектора послуг, які найбільше постраждали під час коронакризи. Ситуація на ринку праці, хоч і залишається гірше докризової, демонструє ознаки стабілізації.
  • У квітні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що уряд планує створити близько 500 тисяч робочих місць в соціальній, комунальній та бюджетних сферах з зарплатами 6-8 тисяч гривень, які дозволять протриматися на карантині.