Але низький обсяг угод не говорить про те, що на міжбанку буде нудно і не зовсім цікаво. Справа в тому, що саме на малооб'ємному ринку у спекулянтів є відмінний шанс «покачати» курс на невеликих операціях і вони спробують цим сьогодні скористатися.

Партнер прогнозу курсів — Приватбанк

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

К іншим факторам, які будуть впливати на курсоутворення у понеділок можна віднести:

1) Завтрашній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП та значні погашення попередніх випусків гривневих облігацій в середині цього тижня. Державі треба погасити майже 16 млрд гривень ОВДП і мінфінівцям бажано частково перекрити ці суми новими запозиченнями у вівторок. Розміщувати чиновники будуть облігації на 203, 350 і 567 днів і основними їхніми покупцями будуть держбанки. Сам аукціон (пройде 4 серпня) і розрахунки по ньому 5-го числа (у середу) — істотно вплинуть на ресурсний і опосередковано — валютний ринки в цей період;

2) Поведінка і курсові завдання великих гравців та спекулянтів. На малоб'ємному ринку вихід будь-якого великого клієнта з купівлею/ продажем $ 20-30 млн здатні істотно впливати на курсоутворення протягом дня і спекулянти будуть намагатися активно «качати» курс, підлаштовуючись по такі виходи великих покупців і продавців.

Крім цього, спекулянти продовжать заробляти у форматі «в дві сторони», грати на різниці готівкового та безготівкового курсів, а також на продовженні істотних коливань пари євро / долар на міжнародних ринках і відповідно — курсі євро щодо гривні;

Відео: Осінь 2020: чи злетить курс долара

3) Поведінка нерезидентів, експортерів і Нацбанку. Іноземці продовжать купувати валюту невеликими порціями за рахунок гривні, одержуваної від погашень попередніх ОВДП, але намагатимуться це робити невеликими траншами, щоб «не підривати» котирування протягом дня.

А експортери продовжать витрачати ту гривню, що у них з'явилася після відшкодувань ПДВ в кінці липня і тому не будуть готові розпродавати валюту за будь-якими цінами. Це спрацює проти гривні.

При перекосах попиту і пропозиції на міжбанку ми побачимо НБУ з відповідною інтервенцією для згладжування курсових коливань і його цінники залишаться основним курсовим орієнтиром для учасників торгів.

Котирування міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 3 серпня будуть знаходитися у межах: долар — коридор 27,60 — 27,85 гривень, євро — коридор 32,29 — 32,89 гривень. Обсяг операцій у понеділок за нашими розрахунками складе $ 170-200 млн при здійсненні 440-500 угод.

На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде перебувати у межах: долар — коридор котирувань покупок і продажів 27,40 — 27,90 гривень, євро — коридор 32,00 — 32,95 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,45-27,63 і продаж 27,73 -27,90 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,50 -27,60 гривень і продаж 27,65 -27,70.

Подкаст з останнім випуском «Прямо по курсу» можна послухати тут:

Google Podcasts https://cutt.ly/nsryejI

Apple Podcasts https://cutt.ly/dsrydPm

Breaker https://www.breaker.audio/minfin/e/68344748

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram