Звіти компаній вийшли після того, як Міністерство торгівлі США повідомило про рекордне падіння економіки в другому кварталі, коли економічна активність виявилася паралізована через закриття компаній, заводів і ресторанів для стримування коронавірусу.

Результати всіх чотирьох IT-компаній, в свою чергу, перевершили очікування ринку, що викликало бурхливе зростання їх акцій на постмаркеті.

Читайте також: Apple, Facebook, Alphabet. Як придбати акції іноземних компаній

Apple

Apple повідомила, що її прибуток в третьому фінансовому кварталі року, що завершився 27 червня, склав $59,7 млрд (аналітики прогнозували $52,25 млрд). Це на 11% більше, ніж за той же період 2019 року. Чистий прибуток склав $16,3 млрд, а на одну акцію — $2,58, що на 18% більше третього кварталу минулого року.

Гендиректор компанії Тім Кук назвав червневий квартал рекордним і пояснив, що успіхи Apple пов'язані з двозначним зростанням як у сфері продуктів і послуг, так і в кожному з географічних сегментів. Міжнародні продажі склали 60% від квартального доходу компанії. Apple 13 серпня виплатить дивіденди в розмірі $0,82 на акцію.

Amazon

Amazon відзвітував про виручку $88,91 млрд — зростання на 40% в порівнянні з тим же періодом минулого року. Чистий прибуток на акцію склав $10,3. Це майже в 10 разів більше, ніж передбачали аналітики: вони говорили, що Amazon отримає $1,46 на акцію при виручці $81,56 млрд.

Читайте також: найдорожчі бренди світу 2020 року за версією Forbes. Як змінився рейтинг

Facebook

Виручка Facebook показала найповільніше зростання виручки з моменту первинного розміщення акцій на біржі в 2012 році. Виручка склала $18,7 млрд, чистий прибуток на акцію $1,8. Це все одно краще, ніж передбачали аналітики: наприклад, компанія Refinitiv прогнозувала виручку на $1 млрд менше — $17,4 млрд при дохід на акцію $1,39.

Facebook також трохи побив очікування користувачам: за квартал було 1,79 млрд активних користувачів і 2,7 млрд активних користувачів за місяць.

Незважаючи на те що багато великих рекламодавців оголосили бойкот Facebook, компанія все одно показує непогані результати, зазначив Джим Крамер. Це пояснюється тим, що Facebook необхідний мільйонам малих бізнесів. «Instagram Shops — величезний хіт. Сервіс вкрай необхідний малому і середньому бізнесу. Не дивно, що акції подорожчали», — вважає експерт. Папери компанії ввечері в четвер дорожчали на 6%.

Читайте також: Акції Apple вже в Україні

Google Alphabet

На результат головної компанії Google Alphabet інвестори відреагували більш прохолодно: папери додали всього 1%. Alphabet повідомила про перше скорочення виручки в її історії. Чистий прибуток на акцію склав $10,13 проти оцінок в $8,21. Виручка склала $38,30 млрд — все ще краще прогнозу. Виручка від відеосервісу YouTube досягла $3,81 млрд. Менше, ніж очікувалося, принесли хмарні сервіси — $3,01 млрд.