«Рада НБУ на своєму засіданні звільнила Холода Сергія Володимировича з посади заступника Голови Національного банку України за власним бажанням. Від імені Ради НБУ дякую Сергію Холоду за роботу в НБУ», — написав він.

Читайте також: Рада НБУ знайшла заміну Чурію. Курувати валютний ринок буде Юрій Гелетій

Нагадаємо

  • 30 травня 2018 року Сергій Холод подав до НБУ декларацію як кандидат на посаду заступника голови НБУ.

Читайте також: Як новий глава НБУ поміняє кадровий склад центробанку

Кадрові зміни

Як писав «Мінфін», експерти очікують поетапної і максимально м'якої зміни правління НБУ протягом тривалого часу — 3-10 місяців.

Дуже мало відомо про тих, хто змінить нинішнє правління НБУ. Офіційної інформації на цей рахунок поки що немає, тільки розмови. За однією з версій, у правління регулятора запросять заступника голови Укргазбанку Олександра Дубровіна. 8 років тому він вже приходив в Нацбанк департамент банківського нагляду (заступником директора), і може знову повернутися.

Не виключається поява в НБУ корпоративного заступника голови Укргазбанку Дениса Чернишова. Спочатку очікувалося, що після переходу Шевченка в Національний банк, він очолить Укргазбанк. Однак після того, як в. о. голови Укргазбанку був призначений Андрій Кравець, знову пішли розмови про можливу появу Чернишова у центробанку.

Також на ринку допускають появу в Нацбанку скарбника Укргазбанку Олексія Єфремова, якого вважають сильним валютником.

Передбачається, що Кирило Шевченко намагатиметься забрати в НБУ 3-4 працівників Укргазбанку. Але одночасно буде запрошувати і фахівців з інших українських банків.

Нагадаємо

16 липня Верховна Рада затвердила на посаді голови Національного банку Кирила Шевченка, керівника державного Укргазбанку.