Що це значить

«Це означає, що наш клієнт пройшов повну перевірку і відповідає всім вимогам до покупця, передбаченим законодавством України», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Стало відомо, хто купив «Дніпро». На готель масштабні плани

За законодавством, переможець аукціону не може бути громадянином держави-агресора. Якщо переможець купує готель за кредитні кошти, то повинен показати, хто їх надає. Компанія-кредитор також не може належати громадянину РФ.

Що відомо про покупця

Готель «Дніпро» купив засновник кіберспортивної команди NAVI Олександр Кохановський разом з партнерами. На місці готелю планують зробити великий кіберспортивний проект.

«Ми перетворимо його на перший готель у світі, повністю підготовлений для кіберспортивних івентів. Він буде містити не тільки атрибути топового готелю (ресторани, бари, SPA-зони, і фітнес-центри), а й унікальні кіберспортивні елементи: тренувальні зони, кіберспортивну сцену, спеціальні номери для професійних гравців, а також найкращий у світі players' lounge», — заявив Кохановський.

Передісторія

  • 15 липня Фонд держмайна України (ФДМ) у ході онлайн-аукціону продав київський готель «Дніпро» за 1,1 млрд грн. Стартова ціна об'єкта складала 80,9 млн грн.
  • За даними системи ProZorro.Продажу, переможцем стало ТОВ «Смартленд».
  • Готель «Дніпро» площею понад 12 тис. кв. м розташована в центрі столиці, складається з 12 наземних, одного технічного поверху та підвалу. Перед будівлею розташований паркінг на 56 місць.
  • Номерний фонд готелю налічує 186 номерів на 288 місць. Інфраструктура включає ресторани і бари, SPA-центр і кілька конференц-залів.