Що відомо про зниження ВВП

«Зниження ВВП у другому кварталі відобразило реакцію на Covid-19, так як в березні і квітні в деяких районах країни було частково скасовано режим ізоляції, оголошений в березні та квітні, а урядові платежі як пандемічної допомоги були направлені домашнім господарствам і підприємствам»,— йдеться в повідомленні Мінторгу США.

Аналітики Reuters прогнозували падіння ВВП країни до 34,1%.

За оцінками американського відомства, у першому кварталі ВВП США знизився на 5%. За аналогічний період минулого року ВВП США виріс на 2,9%. У другому кварталі 2019 року зростання ВВП країни склало 1,5%.

Читайте також: В США монетна криза. Американців просять розплачуватися монетами

У міністерстві торгівлі США додають, що показники за другий квартал 2020 року не можуть повністю відображати економічні наслідки для країни від пандемії. Уточнений аналіз економічної ситуації в США буде опублікований відомством через місяць, 27 серпня.

Нагадаємо

Зараз влада США готує черговий пакет допомоги населенню та економіки, що постраждали від пандемії. Пакет оцінюється в $1 трлн. В цілому на підтримку американської економіки вже було виділено понад $2,9 трлн.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».