Про що сказав прем'єр

«Фонд COVID-19 становив 64,7 млрд гривень на боротьбу з наслідками коронавірусу. Він вже розподілений. Але розподілений не означає витрачений. Витрачені кошти — це на сьогодні близько 10% від загальної суми. Але, звичайно, боротьба з коронавірусом — процес тривалий і не завжди передбачуваний. Звичайно, ми будемо спільно з бюджетним комітетом Верховної Ради робити (і вже робили) перерозподіл всередині цього фонду», — сказав прем'єр.

Читайте також: У Фонді боротьби з COVID-19 залишилося 3,2 мільярда — StateWatch

Він зазначив, що фонд боротьби з коронавірусом і його наслідками покликаний забезпечити заробітну плату медикам та медичні засоби для лікарень.

Читайте також: МОЗ обіцяє, що з 1 вересня зарплата медиків зросте

За словами прем'єра, боротьба з економічними наслідками кризи — це теж важливий етап і її треба починати вже сьогодні.

Раніше повідомлялося

  • Як повідомляли в Мінфіні, Кабінет міністрів станом на 24 липня розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами.
  • Фонд для боротьби з коронавірусом і його наслідками створили у квітні. Спочатку в нього заклали 64,7 млрд грн, пізніше збільшили обсяг фонду до 66 млрд грн.
  • Касові видатки коштів фонду за станом на 22 липня склали 9,7 млрд грн.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

  • 16 млрд грн з фонду виділили для підтримки системи охорони здоров'я.
  • Для фінансування фонду по безробіттю пішло близько 7 млрд грн, з яких 2,7 млрд грн виділено на допомогу по частковому безробіттю. Ще 1,2 млрд грн Мінсоцполітики виділено для ФОПів з дітьми віком до 10 років. Також 2,5 млрд грн спрямовано на доплати військовослужбовцям.